Festiwal Lasagne Vol. 2 już za nami …
Dziękujemy za tak liczne przybycie i tak wiele pochwał, które od Was otrzymaliśmy. To miodzio na nasze serduszka ❤️❤️❤️
Zachęceni pierwszą częścią, tym razem zaprosiliśmy Was do degustacji tych mniej znanych lasagne, m.in.
- Puttanesca – sos skradliśmy słynnemu Spaghetti Puttanesca. Jak wieść gminna niesie został on wymyślony przez kurtyzany z Neapolu, które aromatem pysznego sosu z pomidorów, oliwek, kaparów i anchois wabiły potencjalnych klientów
- Lasagne Funghi z kremowym sosem pełnym grzybów leśnych m.in., kurek, podgrzybków… oraz pieczarek z dodatkiem serka mascarpone łechtała Wasze podniebienia, zbierając należne „mlaski” zadowolenia
- Lasagne Carciofi e Speck to ta, która cieszyła się największą popularnością. Chrupiąca pancetta (włoski boczek), karczochy, włoskie sery i beszamel karczochowy stworzyły wspaniałą, nietypową kompozycję smaków 😛
- Lasagne con Nduja e Salsiccia zachwyciła wielbicieli „ostrości”. Połączenie nduji, pikantnej, miękkiej, kalabryjskiej kiełbasy z salsiccią białą dojrzewającą kiełbaską wieprzową sprawiło przyjemnie ostre doznania smakowe. Całości dopełniły niesamowite papryczki dolci a goccia! Każdy kto choć raz ich spróbuje zakochuje się w nich bez pamięci !!!
Jeszcze raz dziękujemy wszystkim smakoszom lasagne i już pracujemy nad przepisami na kolejny trzeci już Festiwal.